Korhosen voittotaistelu päättyi kaatoon Pohjois-Irlannissa

Tämän kilpailukauden ensimmäisen EM-sarjan osakilpailunsa ajanut Jukka Korhonen joutui pettymään, kun Circuit of Ireland -ralli päättyi ulosajoon ja keskeytykseen kisan yhdeksännellä erikoiskokeella.

Pohjois-Irlannin hienoilla asfalttiteillä ajettu ralli kulki Korhosen autokunnan osalta hyvin keskeytykseen saakka.

Korhonen ja kartanlukija Marko Salminen kamppailivat vahvasti kaksivetoisten FIA ERC 2WD -luokan voitosta paikallista Daniel McKennaa vastaan. Muut olivat jääneet luokan kärkikaksikon vauhdista rallin puoliväliin mennessä jo reilun minuutin päähän.

- Ensimmäiselle viiden EK:n lenkille valitsin pehmeämmät renkaat. Hieman jäi suoritukseen ja pätkäaikoihin toivomisen varaa, kun tuntuma ei ollut renkaisiin paras mahdollinen. Sitten toiselle lenkille vaihdoin huollossa kovan seoksen renkaat, jonka jälkeen olin kaksivetoisten nopein, Korhonen kertasi.

- Ero kärkeen kaventui 20 sekunnista 14 sekkaan ja tarkoituksena oli napata kärki kiinni kisan edetessä. Se jäi kuitenkin haaveeksi, kun hyppysuoralla viimeisestä nypystä peräpää nousi liikaa ilmaan, auto lähti heti alastulon jälkeen spinnaamaan ja siitä suistuttiin perä edellä maavalliin.

- Pieni virhe, mutta kalliit seuraukset. Auto kaatui kaksi kertaa katon kautta ja ralli päättyi siihen. Harmittaa tietenkin melkoisesti, kun EM-pistetili jäi avaamatta, Korhonen myönsi.